Docent pleinklas 

 

Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO) verzorgt voortgezet onderwijs op maat voor leerlingen in de regio Venlo. OGVO bestaat uit de drie campussen Valuascollege, Blariacumcollege en College Den Hulster. Elke campus heeft een eigen identiteit en draagt daarmee bij aan de diversiteit van het onderwijs in de regio Venlo.

Blariacumcollege 

kwaliteit, persoonlijk, onderzoekend en sportief

Het Blariacumcollege is een moderne school waar onderwijs van hoge kwaliteit wordt geboden, met individuele begeleiding aan leerlingen van vmbo tot en met gymnasium. Leerlingen die méér nodig hebben, geven wij extra ondersteuning. Wij bieden een omgeving waarin leren en leven voor leerlingen en medewerkers betekenisvol en prettig is. Wij bereiden leerlingen optimaal voor op de uitdagingen die de 21e eeuw hen biedt. Wij maken onze missie en visie waar vanuit de vier uitgangspunten kwaliteit, persoonlijk, onderzoekend en sportief.

 

Wat verwachten we van jou?

Wij zijn per eind september voor de duur van 3 maanden op zoek naar een bevoegd docent voor de pleinklas ter vervanging. De werkdagen zijn 5 ochtenden per week en drie middagen. 

Context

In onze Pleinklas zitten leerlingen die zonder hulp in reguliere setting dreigen uit te vallen op school. Er wordt op maat een traject gemaakt dat past bij het kind en dit wordt vastgelegd in een HGPD. Dit gebeurt altijd in overleg met kind, ouders en team. Elke dag wordt er verslag gelegd middels een dagrapportage. Evaluaties worden gehouden wanneer dat nodig is, met een eindevaluatie na 12 weken. 

Leerlingen gaan deels naar eigen klas en zitten deels fysiek in de pleinklas. Met een doelenkaart werken we aan de terugkeer naar de reguliere setting.  In de pleinklas reflecteren we - ook in groepsverband - op de doelenkaart. 

Tussendoor wordt er vaak gekeken naar situaties die spelen in de klas. Er wordt dan besproken waarom bepaalde keuzes worden gemaakt, met welk gevolg dit kan hebben. Er wordt ook gekeken naar alternatieven, die een andere uitkeer kunnen hebben. Een hoge mate van eigenaarschap wordt gecreëerd, zodat leerlingen zelfstandigheid krijgen. De Pleinklas is een dynamische klas, waarin klassenmanagement en veiligheid ten grondslag liggen.

De pleinklasdocent wordt ondersteund door een gedragswetenschapper. 

Welke eigenschappen breng je mee:

  • je hebt een onderwijsbevoegdheid en een krachtig klassenmanagement
  • ervaring in een soortgelijke setting of het vso is een pré
  • een master EN in de richting gedrag is een pré 
  • je bent flexibel
  • je bent oplossingsgericht
  • je bent sterk in het opbouwen van een vertrouwensband met jongeren
  • je kunt daadkrachtig schakelen naar externe partijen en ouders

 

Wat bieden we jou?

Een warme, gezellige en open school met volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Daarnaast maak je deel uit van het hechte  ondersteuningsteam van Blariacumcollege. Jouw salaris zal worden vastgesteld op basis van de cao VO.  Hierin is o.a. een riante verlofregeling, een structurele eindejaarsuitkering van 8% en een persoonlijk budget van 50 uur (op fulltimebasis) opgenomen. Daarnaast kennen we een collectieve zorgverzekering en een aantal fiscale regelingen (bewegende sport, fietsregeling, reiskosten uitruil).

Informatie 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Charlotte Custers, teamleider Maasland en ondersteuningsstructuur via e-mail: ccusters@ogvo.nl of via telefoonnummer 077-3590200.

Solliciteren?

Ben je enthousiast? Klik dan snel op "Solliciteren" !

Reacties via e-mail of post kunnen we helaas niet in behandeling nemen. Acquisitie naar aanleiding van de vacature stellen wij niet op prijs.

Acties