Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze leerlingen? Kun jij hierin zowel pedagogisch en didactisch onze docenten ondersteunen? Dan zijn we op zoek naar jou! We zijn per direct op zoek naar een:

Ondersteuningscoördinator
0,6 fte

 

Wat ga je doen?
Als ondersteuningscoördinator ben je verantwoordelijk voor de uitvoering, coördinatie en ontwikkeling van het beleid omtrent leerlingenzorg. Jij coördineert de leerlingenondersteuning die door mentoren, docenten en leidinggevenden wordt uitgevoerd. 

Jouw coachende rol brengt onze teams verder. Indien nodig geef/organiseer je training ten aanzien van leer- en gedragsproblemen. Je adviseert onder andere mentoren en coaches in het begeleiden van leerlingen.

Je neemt de regie in het overleg met externe partners zoals jeugdzorg, leerplichtambtenaren, orthopedagogen of ouders. Het bijhouden van het interne en externe netwerk is een belangrijke taak. Je bent betrokken bij verschillende overleggen ten aanzien van (leerlingen)verzuim, beleidsvorming en pedagogisch klimaat binnen de organisatie.

Je werkt samen met jouw directe collega ondersteuningscoördinator, waarbij er een verdeling van werkzaamheden is gemaakt. Daarnaast werk je nauw samen met de directie om gezamenlijk tot een passend beleid te komen. Je signaleert knelpunten en doet vervolgens proactief verbetervoorstellen.  Als ondersteuningscoördinator heb je een leidinggevende rol in de aansturing van collega’s binnen het ondersteuningsteam.

Wat neem je mee?
Je hebt een relevante opleiding afgerond op minimaal hbo-niveau. Je bezit een brede kennis van zorg- en hulpverlening, aangevuld met relevante ervaring op het gebied van leerlingenzorg. Als ondersteuningscoördinator ben je breed inzetbaar binnen OGVO maar vanwege het ontstaan van deze vacature ga jij aan de slag voor het gehele havo/vwo-team op College Den Hulster. Dat betekent dat je ook te maken krijgt met hoogbegaafde leerlingen. Vandaar dat we kandidaten zoeken die affiniteit hebben met deze doelgroep. Ervaring op dit vlak is een pré. Je hebt in ieder geval de ambitie om je op dit vlak (bij) te scholen.

Interne en externe ontwikkelingen volg je op de voet. Je neemt een proactieve rol in het vertalen van relevante ontwikkelingen naar onze organisatie. Je bent in staat om onze professionals te coachen, zowel individueel als in groepsverband. Je kunt hulpvragen vertalen naar beleidsplannen waarbij je in staat bent om deze plannen of adviezen op te stellen. 

Je gaat vooruitstrevend en resultaatgericht te werk. Je werkt graag samen met alle betrokken collega’s. Met jouw communicatieve vaardigheden weet je de verbinding makkelijk te maken. Kwaliteit staat voor jou voorop. 

We zoeken een collega die empathisch sterk is, betrokkenheid toont en zich eigenaar voelt van zijn of haar werkzaamheden. Je komt te werken in een hecht team. Binnen onze organisatie gaan we makkelijk met elkaar het gesprek aan. Jij hebt er zin in om deelgenoot van ons team te worden en brengt een gezonde dosis humor mee.

 

Wat bieden we jou?
Het betreft een in eerste instantie tijdelijk contract voor de duur van één jaar. 

Salarisschaal 10 conform cao vo. In afwachting van de definitieve functiewaardering kan de salarisschaal  wijzigen na afronding van het functiewaarderingstraject.

Daarnaast biedt cao VO o.a. een riante verlofregeling, een structurele eindejaarsuitkering van 8,33% en een persoonlijk budget van 50 uur (op fulltime basis) opgenomen. Daarnaast kennen we een collectieve zorgverzekering en een aantal fiscale regelingen (bewegende sport, fietsregeling, reiskosten uitruil).

 

Over OGVO
Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO) verzorgt voortgezet onderwijs op maat voor leerlingen in de regio Venlo. OGVO bestaat uit de drie campussen Valuascollege, Blariacumcollege en College Den Hulster. Elke campus heeft een eigen identiteit en draagt daarmee bij aan de diversiteit van het onderwijs in de regio Venlo.

 

College Den Hulster

regie, samenwerken en ondernemend ontdekken

Een gelukkig en zinvol leven met een voorspoedige carrière is wat wij onze leerlingen toewensen. Leerlingen hebben inzicht, vaardigheden en kennis nodig. Onze visie is de leerlingen dit te laten verwerven door ze de mogelijkheid te geven door actief, zelfstandig, onderzoekend en ondernemend te leren. Dit is hoe wij ons onderwijs vormgeven. Voor meer informatie over College Den Hulster kun je een kijkje nemen op onze website: www.ogvo.nl/collegedenhulster.

 

Reageren?
Ben je enthousiast geworden of heb je vragen? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Pauline Yildirim (ondersteuningscoördinator) via pummenthun@ogvo.nl.

Acties